Logo Peter Visser wit

Lezing over Peter Visser

het Dorp Oene

het Dorp Oene (1)

In samenwerking met de Dialectkring gemeente Epe en de Peter Visser Commissie wordt donderdag 23 november een lezing gehouden door Marten Brascamp over de schilder Peter Visser.
Visser, die in de 19e eeuw ook enige jaren in Oene gewoond heeft, is bekend door de vele getekende/geschilderde dorpsgezichten, waaronder die van Epe, Oene, Heerde, Veessen en Nijbroek.
LET WEL: deze lezing wordt 's middags gehouden in het dialect van onze streek!

Datum: 23 november 2023.
Locatie: Café-Restaurant Dorpszicht, Dorpsstraat 10, 8167 NL Oene.
Aanvangstijd: 14.00 uur.
Aanmelden vooraf is niet nodig. Leden van Ampt Epe en van de dialectkring hebben gratis toegang; niet-leden betalen € 5,--.

Bron: Ampt Epe, nr. 243, ampt-epe.nl/agenda/evenementen

Peter Visser was een markante schilder uit het midden van de 19de eeuw. Hij schilderde dorpsgezichten en boerderijen op de Oost-Veluwe, in Salland en de Achterhoek. Zijn werk laat ons in panoramische overzichten en op een natuurgetrouwe manier zien hoe onze de streek er in die tijd uit zag. Sommige van zijn beelden zijn uniek omdat de fotografie nog maar net bestond. Daardoor laat het werk veel dingen zien waar geen foto’s van bestaan. Interessant ook zijn de details in zijn schilderijen. Die geven een kijkje in de landbouwgeschiedenis en het dagelijks leven in vroeger tijden.

Lees meer over Peter Visser

 

Sitemap © Copyright 2023 Commissie Peter Visser - schilder. Alle rechten voorbehouden.